Baba sevgisi bunu bile yaptırdı

Araklı'nın Yüceyurt Köyü'nde İsmail Abdullah isimli örnek evlat, felçli olan babası İbrahim Abdullah için evinin bir odasını her türlü ekipmana sahip bir yoğun bakım ünitesine çevirdi.

Baba sevgisi bunu bile yaptırdı
GİRİŞ 13.11.2013 20:49 GÜNCELLEME 13.11.2013 20:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi Yönetici ve Başhekimi Dr. Recai Genç'in verdiği bilgiye göre:

Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi Evde Sağlık hizmetleri ve Türkiye Kamu Hastaneleri kurumu 90 gün projesi kapsamında sahada hasta ziyaretlerine devam ediyor.

Başhekim ve Evde sağlık birimi sorumlusu sağlık memuru Murat Koca yatağa bağımlı hastaları ve hastanede tedavi olup taburcu olan hastalardan belirlediklerini evlerinde, köylerinde ziyaret ediyorlar. Bu kapsamda örnek olması hasebiyle bir hastayı paylaşmak istedik.

İbrahim Abdullah bey, Araklı Yüceyurt köyünden felçli, yatağa ve cihaza bağımlı bir hasta. Evinde ziyaret edildi. Tedavisi yapıldı. Hasta bir yıl önce beyin damarlarında pıhtı atağı geçirmiş (S.V.O.). 2 ay kadar çeşitli hastanelerde yatmış.

Yoğun bakım servislerinde tedavi edilmeye çalışılmış. Bilincini ve fiziksel aktivitelerini kaybeden hasta yaklaşık 9 ay önce oğlu İsmail A. tarafından evinde oluşturulan oda tipi yoğun bakım ünitesinde hayatını idame ediyor.

Sağlık hizmetleri hastanemiz evde sağlık birimi tarafından yürütülen trakeostomili (solunumu için nefes borusu açılmış.) hastanın oda tipi yoğun bakım ünitesinde devletin ve kendi imkanlarıyla temin edilen oksijen makinesi, mama pompası, diyafram pili, havalı yatak, nazogastrik beslenme, mama pompası var.

İsmail bey örnek bir vatandaş, örnek bir evlat olarak babasının bakımını üstlenmiş ,kendisi kendi evinde bizzat takip ediyor. Sağlıkla ilgili yaşadığı problemleri hastanemiz evde sağlık birimine iletip çözüm arıyor.

Hastanelerin evde sağlık ve sosyal hizmetler birimi devletimizin imkanlarıyla ve aile bireylerin desteğiyle bakıma muhtaç hastalarımıza destek oluyor.

Ayrıca ilçe hastanesi olmasına rağmen Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi 6 yataklı dahili yoğun bakım ünitesine de sahip.

YORUMLAR 2
  • mehmet taşdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. rabbim yardımcın olsun
    Cevapla