Evde Sağlık Hizmeti Alan Hastalarımız Dünya Yaşlılar Günü Vesilesiyle Ziyaret Edildi

Doğum oranlarının düşmesi ve teknolojik gelişmelerin sağlık hizmetlerinde etkili kullanımı, bilinçli beslenme ve hareketli yaşam, ortalama yaşam beklentisinin uzamasına ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki payının artmasına olanak sağlamıştır. Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim “Dünya Yaşlılar Günü” olarak anılmaktadır.

İlimizde sunulmakta olan Evde Sağlık Hizmetleri’nden faydalanmakta olan yaşlı hastalarımıza Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.Hakan USTA, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Köksal HAMZAOĞLU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd.Uzm.Dr.Esin SAYIN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yrd. Dr.Oğuz KARA ve Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Dr.Sevinç DİL BAKİ’nin katılımıyla ziyaretler düzenlenmiştir.

Yaşlı hastalarımızın gülümseme sebebi olan ziyaretlerde sunulan hizmetin de yerinde değerlendirilmesi sağlanmıştır.